Сн.: Moreto.net Роми и скитници превзеха изоставена къща в центъра на

...
Сн.: Moreto.net Роми и скитници превзеха изоставена къща в центъра на
Коментари Харесай

Роми и скитници превзеха изоставена къща в центъра на Варна

Сн.: Moreto.net

 Роми и скитници превзеха изоставена къща в центъра на Варна и си проведоха лагер, на метри от Медицинския университет, предаде Moreto.net.

От известно време ромите са се самонастанили нелегално в региона, като първо проведоха пазар за продажба на откритото в къщата, а през днешния ден към този момент живеят вътре.

Боклуците, които не са съумели да пласират, са накупчени край оградата. Денем къщата се пази от двама до трима роми, които пият и заговарят минувачи, с цел да изкарат някой лев, а вечер броя на " квартирантите " се усилва. 

В началото бяха единствено мъже, само че във вторник видяхме и две ромчета, които играеха малко по-нагоре отсам по ул. " Цар Асен ", несъмнено също част от групата им. Днес пък един от скитниците се появи отнякъде с нападателно куче, оплакаха се съседи.

Не знаем какво да предприемем, не знаем на кого да се оплачем. Гледката е неприятна, само че се опасяваме да не дойдат повече и да станат произшествия, сподели домоуправителка от близкия вход.

Според дамата изоставената къща няма ясна благосъстоятелност, като през годините се сменяли разнообразни ползватели. Според мен тези хора са пристигнали от " Максуда " след събарянето на противозаконните им къщи там, само че не съм сигурна, сподели още домоуправителката.

В момента един от най-скъпите и влиятелни региони за живеене във Варна към този момент си има лагер, като на гледката стават очевидци и задграничните студенти от Медицинския университет.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР